7. helmikuuta 2017

Miehen neuletakki shaalikauluksella


Tiedäthän, miten välillä on vain saatava neuloa? Ja vaikka sukat ovatkin mukavia touhuttavia, ne tulevat valmiiksi niin kamalan nopeasti. Välillä kaipaan neuletyötä, joka ei ole valmis hetkessä tai edes kahdessa. Silloin mielessäni alkavat pyöriä paidat ja takit. Saadakseni työstää paidan kappaleista vielä suurempia ja siten aikaa vievempiä, käännyn silloin tällöin mieheni puoleen ja kysyn, tarvitsisiko hän uutta villapaitaa. Vaikka molemmat tiedämme, että varmasti sitä ilmankin pärjäisi, hän tapaa vastata, että eiköhän tuonne sekaan vielä yksi mahdu. 

Tällä kertaa mielessämme oli tyylikäs ja asiallinen, ehkä hivenen vaarimainen ja paukkupakkasiinkin sopiva neuletakki. Takista saisi siis löytyä kuviointeja, muttei värejä, eikä lopputulos saisi olla säkkimäinen, vaikka väljyyttä pitääkin olla riittävästi alempia vaatekerroksia varten. Nämä kriteerit mielessäni suuntasin kirjastoon selailemaan Novitan ohjelehtiä. Tiedän Novitan ohjeiden löytyvän myös netistä, mutta nautin inspiraatiomatkoistani kirjastoon. Selailen mieluummin painettujen lehtien sivuja kuin nettisivuja ja ohjeetkin luen mieluummin paperilta kuin näytöltä.


Aina en löydä kirjastomatkoiltani etsimääni, mutta koskaan en ole joutunut palaamaan ”tyhjin mielin”. Tällä kertaa löysin kuitenkin ällistyttävän hyvin vaatimuksiamme vastaavan mallin. Kooksi valikoitui M miehen rinnanympäryksen perusteella. Noudatin valmista ohjetta uskollisesti kolmea seikkaa lukuun ottamatta: Ensinnäkin valitsin langaksi tumman harmaan Novitan Seitsemän veljestä. Toiseksi lisäsin hihoihin pituutta, jotta hihansuiden resorin saisi käännettyä kaksinkerroin. Kolmanneksi ompelin nappeihin tukinapit nurjalle puolelle, jotta ne kestäisivät paremmin pehmoisessa neuloksessa. Lopputulokseen on helppo olla tyytyväinen!



PS. En koskaan säilytä painavia neuleita, kuten tämä, henkarissa. Kuten ylimmistä kuvista voit nähdä, neulos venyy hartioiden kohdalta, koska se ei kestä takin painoa. Painavat neuleet säilyvät hyvänä laskottettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti